Salotos niam niam niam

Skanios skanios salotos… O gal mišrainė… O kuo jos skiriasi?

Imate pusę kiniško kopūsto arba gerą saują salotų lapų. Man skaniausios salotos IceBerg. Supjaustote. Sako,  kad prancūzai salotas plėšo, o ne pjausto. Ir aš taip turėčiau daryti, pagalvojusi vien apie tai, kad prancūzai – viena liekniausių tautų pasaulyje, nors valgo daug sūrių ir visa tai daro vėlai vakarais.. Tiek to. Plėšant ten lyg ir vitaminai neišbėga ir nesureaguoja su metalu ar pan.. Tik niekaip neįsivaizduoju kaip suplėšyti kinietišką kopūstą ar Iceberg salotas. Paimame du tris pomidorus. Supjaustote. Ne taip – lietuviškai, ūkiškai, o smulkiau. Galima skiltelėmis, galima tas skilteles dar į dvi tris dalis perpjauti. Košės iš pomidorų daryti nepatartina. Ir šiaip geriausia išmesti tirštimą. Griežinėliais supjaustote porą (tik baltą dalį) arba mėlyną svogūną. Galima ir to ir to. Tik su saiku ir protu. Keletą juodų alyvuogių be kauliukų  supjaustote griežinėliais. Porą agurkų įpjaustykite. Nestambiai. Mano “brangiausias” viską kažkaip smulkiai pjausto. Net nesmagu kartais – aš tai tingiu taip terliotis. Tada pjaustote Feta sūrį. Galima pakeisti  kitokiu aštraus tipo sūriu. Yra tokių  lietuviškų atmainų. Dideliais gabalais nepjaustykite – bus neskanu, voluzosis po burną. Bet labai smulkiai ir prie gražiausių norų nepavyks – apsivelia peilis, visi pirštai, išsimozoja po lentelę, stalą.. Bet pasistengus supjaustyti galima. Prieskonius geriau naudokite specialiai skirtus salotoms arba, dar geriau, iš vis nenaudokite. Įberkite tik druskos. Visą skonį duos padažas. Jis paruošiamas iš poros šaukštelių garstyčių, šaukštelio obuolių acto, pipirų, kiek reikės šaukštelių alyvuogių aliejaus. Visą šitą gerą reikia gerai išsukti iki vientisos masės. Plakame mikseriu didžiausiu greičiu kokias 5 minutes.  Proporcijas pamatuokite pagal pripjaustytų salotų dubenį ir asmeninį apetitą. Padažą įmaišykite į salotas tik prieš jas valgydami.  

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.