Pavasariniai balandėliai

Ilgą laiką mano šeimoje balandėliai buvo pats nemėgstamiausias patiekalas. Lengvai paruošiamas, sotus, bet… Išgirdę, kad pietums bus troškinti balandėliai šeimynykščiai draugiškai ir vieningai sakydavo fui… Ir jokie įtikinėjimai, kad kopūstai sveika, ryžiai irgi, nepadėdavo 🙂

Dabar aš irgi rupšiu balandėlius, tik visi juos mėgsta. Ir paslapties jokios: mano balandėliai gaminami ne iš kopūsto, o iš rabarbaro lapų.

Gamyba labai paprasta. Paimame rabarbaro lapus ir trupučiuką nupjaustome gyslas. Perliejame karštu ( ne verdančiu vandeniu) kad lengviau lankstytusi lapas. Tik, gink dieve,  nesušutiname.

Paruošiame įdarą. Kiaulienos mėsą sumaišome su ryžiais, tarkuotomis per rupią tarką morkomis, paprika ir svogūnų laiškais. Padruskiname, papipiriname įdedame prieskonių ir įpilame karšto vandens. Viską gerai išmaišome.

Tada sukame įdarą į rabarbalapį pavoliojame kukurūzų miltuose ir dedame į indą kuriame troškinsime. Aš dažniausiai troškinu molinėje puodynėlėje  mikrobangų krosnelėje, nors vakar troškinau elektrinėje orkaitėje storasieniame puode.  Sudėję balandėlius į indą įpylame padažą kurį gaminu taip: 2 arbatiniai šaukšteliai alyvos, 100 gramų liesiausios grietinės, vandens, kad prisemtų balandėlius. Jei liko įdaro irgi sudedu ant “paukštelių”. Troškinu maždaug 45-50 minučių.

Valgome su bulvėmis.

3 thoughts on “Pavasariniai balandėliai”

  1. Čia jau toks nelietuviškas balandėlis gaunasi. Teko Rumunijoje viešėti, ten jie daro nedidelius balandėlius, kuriuos vynioja į vynuogių lapus. Šitas receptas man juos ir priminė 🙂

    Kaip čia yra, kad pas Jus visi vieningai kopūstų nemėgsta? 🙂 Man skaniausia balandėlio dalis ir yra kopūstas 🙂

  2. Nežinau. Va taip nemėgsta ir viskas. Brangiausias mano raugintus kopūstus mėgsta, o kiti tai ninini… O balandėlinį kopūstą net katiną buvo vaikai išmokę valgyt. Juk reikdavo kažkam atiduot nemėgstamą… Katinui kopūstai patiko… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.