Kažkas ne tokio

100 gr ryžių
1/ 2 a. š. cukraus – 1 a. š. ryžių acto
(galima laisvai pakeisti paprastu 9% actu, o dar geriau obuolių actu)
1 ilgas agurkas, 1 nedidelis svogūnas
1/2 a. š. vasabi (galima vietoj jo dėti garstyčių, krienų, čili padažo ir t. t.)
1 v. š. majonezo, 100 g sūdytos lašišos

Išvirti ryžius, dėti cukrų ir actą. Atsargiai išmaišyti ir pridengti.
Agurką supjaustyti nedideliais gabalėliais (cilindrais) ir perpjovus pusiau išskobti minkštimą.
Smulkiai supjaustyti svogūną, agurko minkštimą ir sumaišyti su ryžiais, sudėti majonezą ir vasabi (arba kitą padažą).
Dėti ryžius į agurką, paspausti, palyginti ir ant viršaus uždėti lašišos gabaliuką.

Receptą man pasakė. Sako, tu mėgsti išsidirbinėt valgyt darydama, taip ir sakė… Aš jį persidirbau savaip.

Neįptasta, bet skanu…

Beje, vietoje ilgo agurko galima naudoti vasarinius slapukus (agurkus, kurie peraugo, bet nepageltonavo). Konservavimui jie netinka, salotos irgi skanesnės iš mažesnių, o čia patys tie…

Tik odelę reik aplupti

1 thought on “Kažkas ne tokio”

Leave a Reply

Your email address will not be published.