Eksperimentinis pyragas

Šian eksperimentavau kepdama pyragą. Šiaip turiu pastovų receptą, kuris vadinasi “Citrinukas”. Kepu jį duonkepėje, bet sėkmingai galima išsikepti ir paprastoje orkaitėje. Duonkepės privalumas tas, kad nereikia tešlos marmaliuoti plaktuvu ir žiūrėt ar pyragas nepridegė.

“Citrinuko” receptas

100 gramų sviesto. Supjaustome gabalėliais ir sudedame į duonkepę ( jei kepame orkaitėje storai ištepame skardą ir pabarstome džiuvesėliais. Likusį sviestą paliekame)

4 kiaušinius išplakame su 300 gramų cukraus ir 100 ml pieno ir 1 arbatinį šaukštelį druskos. Plakame maždaug 5 minutes nustatę didžiausią mikserio greitį. Supylame į duonkepę. (supylame į dubenį) Įpylame 1/2 kg miltų. 2 pokelius prancūziškų kepimo miltelių. Išspaudžiame 1 citriną + nutarkuotą žievelę. Jei kepame duonkepėje įjungiame duonkepę ir laukiame kol pyragas iškeps.

Jei kepsime orkaitėje produktus esančius dubenyje plakame mikseriu ilgai ilgai ( maždaug 20 minučių) kol tešlos padideja trigubai. Tešlą supyliame į skardą ir ant viršaus utarkuojame likusį sviestą. Kepame 225 laipsnių karštumo orkaitėje maždaug 45 minutes.

O siandien paeksperimentavau. Rezultato dar nežinau. Išeidama į darbą palikau aušti.

Eksperimento eiga: rabarbarų stiebus supjausčiau kubeliaus, pabarsčiau cukrumi.   1 stiklinė rabarbarų 3 šaukštai cukraus. Dar įdėjau stiklinę sausų pusryčių su vaisiais ir du šaukštus spanguolių sirupo.  Palaikiau per naktį.

Toliau viską dariau kaip kepdama CITRINUKĄ.

Rezultatą sužinosiu grįžusi iš darbo

 

2 thoughts on “Eksperimentinis pyragas”

  1. Būtinai pabandysiu 🙂
    Beje, dabar rabarbarų metas ir labai skanu kepti su jais pyragą. Kepam kaip obuolinį, tik dedam vietoj obuolių supjaustytą smulkiai rabarbarą. Ir cinamonas tinka. Labai labai skanu 🙂

  2. Beje, pyragas tikrai skanus gavosi. Kažkuo medaunyką primena. Liko toks nedidelis galalėlis 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.