Šian ruošiau baklažanus žiemai. Na buvo baklažanų, dar šiltnamyje keli kabo, tai…

Manau labai tiks prie žuvies ir makaronų.

O dariau taip:

Tris didelius baklažanus supjausčiau kubeliais, apibarsčiau druska ir palikau, kad pasisūrėtų ir sunka išsiskirtų. Per tą laiką supjausčiau 5 svogūnus, susmulkinau, sutarkavau dvi dideles morkas ir sudėjus į puodą bei įpylus aliejaus apkepinau. Vis pamaišydavau, o tuo metu supjausčiau cukiniją ir įmečiau į besitroškinančias morkytes. Tada nuploviau, nuvarvinau baklažanus ir sudėjau į puodą. Supjausčiau kubeliais šešis pomidorus. Ir visą laiką maišiau. Pavirus įdėjau 1 valgomą šaukštą cukraus, šaukštą druskos ( čia reik atsargiai, paragaujant) ir tris šaukštus vyno acto. Paviriau viską ir sudėjau galvutę traiškyto česnako ir saują baziliko.

Tada viską į stiklainius.

O dabar ne į temą.

Vėtra buvo išlaužius bazilikus. Pamerkiau į vandenį… Mirko mirko ir šaknis išleido…