Apkepas a-la-mėja

Vaikams reikia suaugusiųjų, suaugusiesiems reikia vieniems kitų. Kartais vaikai mokosi iš suaugusiųjų, kartais pamoko suaugusius. Mainai, patys natūraliausi.

Va mane Salomėja pamokė gaminti apkepą. Tiesa susakė trumpai, aiškiai ir suprantamai. Bet aš linkus viską sudarkyti savaip.

Bet apkepą pavadinu vardu tos kuri pasiūlė receptą.

Reikės : 1 žiedinio kopūsto galvelės, didelio didelio gabalo fermentinio sūrio, džiuvėsėlių, mėgstamų prieskonių,  gabalėlio sviesto kepimo skardai patepti ir pačiam apkepui pagardinti.

Kopūstą išverdame. Nukošiame, ir sudedame į dubenį. Užpilame stiklinę, maždaug 250 gr džiuvesėlių ir išmaišome. Apkepui ėmiau trijų spalvų džiuvėsėlius: įprastus, oranžinės  ir citrininės spalvos.  Gavosi maloni akiai spalvų mozaika.

Per ruptarkę sutarkavau sūrį ir sumaišiau su kopūstų ir džiuvėsėliu mase. Dar įdėjau svogūnų laiškų ir krapų. Pabarsčiau prieskoniais .

Skardą ištepiau sviestu. Sudėjau gautą mozaiką. Dėdama gerai paspaudžiau. Ant viršaus užbarsčiau nedaug sviesto. Kepiau orkaitėje 225 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

Skanu ir sotu

2 thoughts on “Apkepas a-la-mėja”

  1. Tikrai. Dar ir draugę pavaišinau. Lapnojom su malonumu užsigerdamos likusiu alumi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.